Aan de slag met my.burotec in 6 stappen

Welkom bij my.burotec.be

Aan de slag met my.burotec.be in 6 stappen

Op deze pagina helpen we je in 6 stappen en bijhorende video’s op weg met my.burotec.be.
Handleidingen en help-artikels voor alle functies vind je op onze uitgebreide help-pagina.

STAP 1: Vervolledig je bedrijfsprofiel
Bij het aanmaken van je burotec-account haalt Billit de beschikbare informatie over je onderneming op in de KBO.
Wanneer je burotec voor het eerst opent kun je best eerst je bedrijfsprofiel vervolledigen en enkele basisparameters instellen.
Ook indien je account werd aangemaakt door je boekhouder kijk je voor de zekerheid best even deze informatie na.

Link naar een video

STAP 2: Voeg je eerste klanten/ leveranciers/ producten toe
Bij het toevoegen van klanten/ leveranciers haalt burotec net als bij je eigen ondernemingsnummer de beschikbare informatie op uit de KBO.
Zowel voor klanten, leveranciers als producten kun je individueel toevoegen of met lijsten werken.

Link naar een video

STAP 3: Voeg inkomsten toe
Nu alle basisinstellingen zijn ingesteld en je klanten en producten hebt kun je documenten aanmaken en versturen. Het proces voor het aanmaken van offertes, leveringsbonnen, bestelbonnen, facturen en creditnota’s is hetzelfde en je kan documenten telkens omzetten in een ander soort document. In deze video tonen we hoe je een factuur aanmaakt, verstuurt en eventueel omzet in een creditnota.

Link naar een video

STAP 4: Voeg uitgaven toe
Naast inkomsten kun je met Burotec ook je uitgaven digitaliseren, automatiseren en archiveren.
Centraal in dit proces staat de snelle invoer, de digitale brievenbus van Burotec waarnaar je op verschillende manieren documenten kunt versturen en die deze documenten voor jou digitaliseert dankzij ons intelligent en zelflerend scan-mechanisme.

Link naar een video

STAP 5: Koppel je bank en activeer de automatische betalingscontrole
Nu zowel je inkomende als uitgaande facturen digitale documenten zijn kun je verschillende processen gaan automatiseren dankzij de koppeling met de bank. In deze video tonen we hoe je je je bankrekeningen kunt koppelen en wat de voordelen zijn van de automatische betalingscontrole. Heb je een bankrekening bij KBC, volg dan de instructies in het tweede filmpje.

Link naar een video (koppel je bank)
Link naar een video (Voor KBC klanten)

STAP 6: Nodig je boekhouder/accountant uit

Indien je account werd aangemaakt door je boekhouder/accountant is deze stap niet van toepassing.

Bij deze stap geen filmpje. Wil je samen met je boekhouder gebruik maken van alle gebruiksgemak dat my.burotec.be te bieden en op het einde van het kwartaal al je documenten eenvoudig online delen met je boekhoudkantoor? Vraag dan gerust of ze Billit al kennen of bezorg ons de contactgegevens van het kantoor. Wij geven hen met plezier alle uitleg over Billit en de gratis boekhoudersaccount waarmee je kantoor jouw documenten moeiteloos importeert in de eigen software. Ook als je kantoor liever niet wil koppelen kun je eenvoudig al je documenten in een zip-file doorsturen via het menu ‘Boekhouder’ in my.burotec.be.